Elektra hulp

In uw meterkast bevindt zich hoogst waarschijnlijk een of meerdere aardlekschakelaar(s).
Wij adviseren u om deze eens per maand te testen. Dit doet u door alle gegevens verwerkende apperatuur (computer, ed) uit te schakelen daarna drukt u op de test knop deze knop vind u op de aardlekschakelaar en is voorzien van de letter T. Als de aardlekschakelaar goed werkt schakelt deze de spanning direkt uit nadat u de testknop indrukt. Reset daarna de aardlekschakelaar door de hendel omhoog te drukken of door de draaiknop op stand 1 te draaien. Zet daarna eventuele tijdklokken of wekkers weer gelijk. Nu is uw installatie weer gebruiksklaar.

Om een goed overzicht te hebben van de groepen in uw meterkast kunt u hier onze groepen verklaring downloaden.

Storing

Indien er een storing optreed in uw elektrische installatie kunt u alle verbruikers die op de desbetreffende groep of aardlekschakelaar zijn aangesloten uitschakelen en / of de stekkers uit de wandcontactdoos ("stopcontact") verwijderen. Vervolgens de zekering vervangen en/of de aardschakelaar inschakelen. Als deze ingeschakeld blijven de stekkers een voor een terug plaatsen in de wandcontactdozen. Mocht de storing bij het insteken van een stekker terug keren is waarschijnlijk deze verbruiker defect. Herhaal de cyclus nogmaals zonder deze verbruiker aan te sluiten. Sluit deze verbruiker niet meer aan op uw elektrische installatie.

Verder adviseren wij u om niet zelf aan elektrische installaties te sleutelen, dit in verband met het gevaar van een elektrische schok. Voor vragen over het aanlegen van een elektrische installatie kunt u zich altijd wenden tot Installatiebedrijf Smit .

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken met ons zodat wij u een deskundig advies kunnen geven over de aan te leggen installatie.

Terug naar de startpagina