Vier generaties Smit

Komende uit Vreeland vestigde Kees Smit zich in 1903 te Schalkwijk. Hij betrok toen de woning Jhr. Ramweg 32 (het linkerhuis van een blok van vier). In 1928 werd het voor hem gebouwde pand Jhr. Ramweg 23/hoek Wickenburgselaan betrokken.

De bedrijfsactiviteiten bestonden niet alleen uit koperslagers- en loodgieterwerk, maar ook uit het boren van waterbronnen en het onderhouden van handwaterpompen. Van hem is bekend dat hij in 1909 een warmwaterleiding ter verwarming van de N.H. kerk in Tull en 't Waal (officieel bekend als bankenregister verwarming) aanlegde.

Zoon Ab Smit werkte al bij zijn vader toen hij in 1948 diens loodgietersbedrijf voortzette. Later werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met een winkel in huishoudelijke artikelen en -apparaten.

In 1977 ging het bedrijf over naar de volgende generatie, weer een Kees Smit. Deze voegde de tak centrale verwarming aan de zaak toe. Door de opkomst van winkelketens werd de winkel in 1991 echter gesloten.

Op 1 januari 2001 was Conrad Smit de vierde generatie die met de leiding van het bedrijf belast werd. In 2006 werd de huidige vestiging Lagedijk 22 te Schalkwijk in gebruik genomen.

De activiteiten van het bedrijf bestaan tegenwoordig hoofdzakelijk uit het aanleggen van complete installaties in nieuwe woningen en bedrijfspanden en het renoveren van installaties in bestaande woonhuizen en bedrijven.

Kortom: al meer dan 100 jaar is het Installatiebedrijf Smit een dynamisch en innovatief bedrijf voor Schalkwijk en omstreken.

Bekijk hier de fotoimpressie van ons 100 jarig jubileum

Terug naar de startpagina